MEDISCHE TRAINING

Maak direct een afspraak voor een gratis proefles!

Medische training is een persoonlijk, op maat gemaakt trainingsprogramma voor mensen met specifieke klachten of een blessure. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten traint u op een verantwoorde manier uw lichaam. Uw conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en u leert beter om te gaan met uw blessure of aandoening. Door medische training verminderen uw klachten of worden ze zelfs geheel verholpen. De fysiotherapeut houdt rekening met de belastbaarheid van uw lichaam en individuele blessures. Hier wordt uw trainingsschema op aangepast.

Voor wie is medische training?

Medische training is geschikt voor iedereen die na een blessure weer graag wil sporten of het sporten na lange tijd weer wil oppakken. Ook mensen met uiteenlopende aanhoudende aandoeningen kunnen veel baat hebben bij medische training. Past de sportschool niet goed bij u, maar wilt u toch aan uw lichaamsconditie werken? Dan kunt u uitstekend bij ons komen trainen. Wanneer u niet van een teamsport houdt, maar het wel leuk vindt om in groepsverband iets aan uw gezondheid te doen, is medische training een goed alternatief. Onze trainingen zijn geschikt voor jong en oud.

De behandeling

Voordat u de training mag starten, vindt eerst een intake plaats. Tijdens deze intake worden een aantal testen en metingen gedaan. Aan de hand van deze gegevens wordt uw persoonlijke oefenprogramma samengesteld. Tijdens de training wordt gewerkt in kleine groepen, waarbij iedereen traint volgens zijn eigen individuele programma. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut.

De training is medisch verantwoord en speelt in op uw klachtenpatroon. Medische training heeft steeds tot doel uw gezondheid te herstellen, te bevorderen en te onderhouden. We werken bijvoorbeeld aan:

  • Uithoudingsvermogen;
  • Kracht;
  • Hart-/longconditie;
  • Co√∂rdinatie;
  • Verlagen van het lichaamsgewicht;
  • Herstellen na een operatie;
  • Revalidatie;
  • Houdingsafwijkingen;

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om bij ons te trainen. Medische training wordt in de regel niet door uw zorgverzekeraar vergoed. In enkele gevallen is een (gedeeltelijke) vergoeding wel mogelijk, maar dit verschilt per zorgverzekeraar. Wilt u hierover zekerheid en/of meer informatie, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Gratis proefles?

Sportkleding en sportschoenen (zaalschoenen) zijn verplicht.


https://www.fysiofitt.nl/wp-content/uploads/2016/08/DSC_4505-2-750x419.jpg


GRAVIN SABINASTRAAT 34-G
3284 AP ZUID-BEIJERLAND - 0186 662531

Copyright © FysioFitt 2023