HANDTHERAPIE

Maak direct een afspraak voor handtherapie!

Handtherapie

De hand en de pols is een complex gebied van onder andere botten, spieren, pezen, banden, gewrichten, zenuwen en huid. Deze elementen werken nauw samen, waardoor u met uiterste precisie of juist met grote kracht uw handen kunt bewegen. Klachten aan uw hand of pols zijn vaak niet alleen erg pijnlijk, maar kunnen ook uw dagelijkse leven behoorlijk belemmeren. De gespecialiseerde fysiotherapeut zorgt er samen met u voor, dat u uw hand en pols weer zo goed mogelijk kunt gebruiken.

Klachten aan de hand en pols kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, overbelasting, artose, reuma of luxatie. Andere redenen voor klachten zijn, een operatie, een breuk, een triggerfinger of bij een carpaal tunnelsydroom.

De behandeling handtherapie

De handtherapeut inventariseert uw klachten tijdens een intakegesprek, waarbij deze uw hand onderzoekt. Hierna stelt hij samen met u doelstellingen op voor de behandeling en gaat deze van start. Hoe uw behandeling er precies uit gaat zien, hangt helemaal af van uw situatie. De therapie kan bestaan uit: wondverzorging, littekenbehandeling, het tegen gaan van zwellingen, mobilisatietechnieken, oefentherapie, spalktherapie en functionele training. Daarnaast begeleidt en adviseert de handtherapeut u om uw herstel te bevorderen en te voorkomen dat de klachten terugkeren. Denk hierbij aan oefeningen welke u thuis kan uitvoeren.

Binnen onze praktijk wordt handtherapie verzorgd door Marit Scherpenisse – Boone. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de praktijk (0186-662531) of een e-mail sturen naar info@fysiofitt.nl. Voor het maken van een afspraak, klikt u op de ‘maak een afspraak button’ boven aan de pagina.


https://www.fysiofitt.nl/wp-content/uploads/2016/08/DSC_4574-2.jpg

GRAVIN SABINASTRAAT 34-G
3284 AP ZUID-BEIJERLAND - 0186 662531

Copyright © FysioFitt 2023